Archives for category: Sömnad

Det känns som det bara blir varmare och varmare. Men sålänge jag har tillgång till kallt vatten, en hatt och en stol så är jag helt nöjd ändå.
1

Något jag ännu inte hade hunnit sy var ett skötunderlägg till vagnen/när vi är på vift. På Ohlssons tyger i Sickla hittade jag ett tyg som matchade vagnen och sydde på ett kantband på det. Nu är det tvättat och ligger och väntar på att bli använt. Även ett extra påslakan hann jag sy som kommer passa täcket jag har köpt till vagnen.
2 10

Vi blev hembjudna till Harriet på födelsedagsmiddag. Hon har nyligen fyllt 9 år och detta var vi tvungna att fira med hemmagjord sushi och tårta. Supersmarrigt! Hon hade fått en liten söt docka i present som Kim och jag fotades med i en “familjebild”. Några gick på skämtet som Jessica la upp på Facebook, men de flesta verkade förstå att det var en docka =)
Vi fick även chansen att titta igenom ett gäng fotoalbum från äldre dagar. Det var blandade bilder på allt mellan himmel och jord, och mitt ibland alla hittade jag en söt bild på Kim som nyfödd!

3 4
5

Sista tilläggsultraljudet var vi på igår och Sturk växer enligt sin kurva. Han ligger 7,5% under normalkurvan vilket är bättre än förra ultraljudet då han låg 7,9% under. Inget av resultaten är dock någon fara utan han ligger på en bra vikt och växer som han ska. Det var förhoppningsvis det sista ultraljudet innan förlossning – vilket jag hoppas ska bli nästa vecka. Vi väntar in en remiss för att jag ska bli igångsatt p.g.a. foglossningen och jag hoppas att den kommer imorgon eller på fredag.
7

Efter ultraljudet och besöket hos min barnmorska så åkte jag och mamma hem och grillade. Det blev grillad kyckling som jag fick frysa in då vi hade ätit innan barnmorskan.
8

Mamma har vart och shoppat och sprungit på lite kläder och en bok till Sturken. Nu börjar hans garderob bli full av fina små bodys och byxor.
6

Att sitta hemma och sy har visat sig vara en praktisk dagfördrivare. Tiden går fort när jag sitter och klipper, syr och sprättar, plus att jag får Saker till Sturk i de tyger jag vill ha och slipper kompromissa med mig själv i affärerna – till ett dessutom högre pris.

Två flaggspel har jag nu knåpat ihop i olika storlekar. Ett till hans rum och ett till vagnen. Vet inte hur länge det på vagnen kommer få sitta kvar då det kan hända att det är i vägen. Men tillsvidare får det hänga där. Nu matchar alltså båda flaggspelen och hans babynest helt och hållet då de är sydda av samma tyg.

2 1

Sedan har vi även fått upp vita mörkläggningsgardiner (likadana som vi har i vårt sovrum) samt två lister att ställa upp mina gamla favoritböcker på som jag har sparat. Eventuellt sätter vi upp en list-rad till ovanför eller under, men just nu är det tomt på bokfronten så det kan lika väl vänta.

3

För att fördriva tiden här hemma när jag inte riktigt kan ta mig iväg på de äventyr jag skulle vilja så har jag börjat sy lite olika saker. Jag testade på att sy babynests vilket visade sig vara inte allt för svårt. Det tar några timmar, men är en mysig syssla som jag kan göra både inne och ute och som jag kan avbryta då och då när ryggen strejkar.

Jag började att sy ett till mig själv och fick sedan beställningar på tre stycken till. Nu är alla färdiga och Emelie, Lisa och Emma får hämta upp dem vid tillfälle.

4 13 2

Sedan passade jag på att sy underlakan och madrasskydd till Joolz-barnvagnen då jag inte har hittat några som passar den. Jag klippte ut tyg i en passande form och satte sedan på resår runt om så att det blir lättare att bädda. Dessa ska jag sy några fler av då de säkerligen kommer att gå åt.

7 1