Archives for category: Milo 1-2 månader

Flera dagar har gått sedan senaste inlägget, och mycket har vi hunnit med! Dagarna går så fort trots att vi mest är hemma. Något äventyr om dagen brukar jag försöka få iväg oss på – framförallt då Milo sover bäst i rörelse.

Vi har hunnit vara i Nyckelvikens naturreservat tillsammans med granne Jessica, hennes dotter och hennes kompis med dotter. Där tittade vi på grisar, höns och kor och fikade i solen. Ett riktigt mysigt ställe intill vattnet dit vi kommer åka när Milo blir lite större och kan uppskatta omgivningen, nu sov han hela utflykten.

2014-09-16 12.42.56

Igår åkte vi buss för första gången in till stan för att träffa Emelie och hennes lilla Ebba som är en vecka yngre än Milo. Vi gick runt i stan hela dagen och lunchade, shoppade och bara hängde. Sedan träffade jag Sara från universitetet vid Plattan och vi passade på att få gratisfika som Friends delade ut där. Efter det mötte jag upp Kim och så gick vi och åt i kvällsolen på Engelen nära Slussen. En lång dag som lämnade värkande spår i min rygg och i mina ben, men riktigt härligt att varar runt och se lite hus och människor!

I söndags träffade vi Jonas och barnen samt Björn för att spela discgolf. Det blev en 2,5 timmespromenad runt alla 18 hål och både jag och Lea var riktigt trötta mot slutet. Men solen strålade hela dagen och vi njöt av att vara ute tillsammans. Milo sov självfallet hela tiden, han tyckte nog att det skumpade skönt i vagnen när vi drog den över gräsmatta, rötter och stenar.

2014-09-14 14.27.26

Mamma var barnvakt till Milo i tisdags när jag var på träning. Det var hennes första gång som ensam barnvakt här hemma och det gick strålande. Han hade varit lite kinkig, men inte tillräckligt för att skrämma bort henne som tur är. Det var skönt för mig att kunna fokusera helt på gympan då de senaste träningarna inte blev så bra pga en skrikande liten kille.

Vi sov över i Trosa i helgen. Första gången vi sovit borta med Milo (förutom BB då). Vi kom på lördagskvällen och åkte hem på söndag förmiddag. Det gick över förväntan och Milo sov rätt bra. Sedan fick Christel och Bernt gosa med honom ordentligt utan tidspress vilket också uppskattades av oss alla. Kim och jag fick till och med bada i jacuzzin själva på kvällen vilket var riktigt skönt!

2014-09-14 10.34.05

Josse och Vilda kom och lunchade och fikade förra veckan. Vi åt lunch här hemma och promenerade sedan ner till Grisslinge och fikade vid vattnet i solen. Milo och Vilda fick leka lite här på soffan innan vi åkte vilket såg så gulligt ut!

2014-09-11 15.08.32

2014-09-11 12.11.33

Idag satt jag och lekte lite med Milo när jag såg att han härmade mig. Först skrattade jag, då fick jag ett stort leende tillbaka, då testade jag att räcka ut tungan och kort därefter gjorde han detsamma. Riktigt roligt att se att han utvecklas och lär sig nya saker. Det märks att han kan se längre avstånd också för nu tittar han överallt och jag behöver inte alls vara lika nära längre för att han ska se mig. Sedan är han även vaken längre stunder nu vilket är roligt. Han sover ungefär i 1,5-2 timmar och är sedan vaken lika lång stund. Sålänge han är mätt så är han på strålande humör och kan ligga på mage och träna, ligga i babynestet eller vara i babysittern.

Det är så varmt och soligt ute så idag tog vi en promenad ner till stranden. Jag åt lunch och Milo sov till vågornas ljud. Riktigt härlig dag! Sedan klarade jag av att gå hela vägen hem utan att stanna en enda gång, rekord! Uppförsbackarna och nedförsbackarna är riktigt jobbiga, men snart är jag i form igen och kommer inte alls känna av dem på samma sätt som nu.

Nu ikväll har Milo varit riktigt gnällig. Han började knorra vid 18.00 och var redan då trött. Sedan gick det hela överstyr och han lyckades inte somna innan han blev hungrig igen och där var den onda cirkeln igång. För hungrig för att sova och för trött för att äta.. Han somnade kl 21.00 istället efter flera timmar skrik och gråt. Ett varmt välkomnande för Kim som kom hem runt 18. Men jag ska inte klaga. Ofta sover han som en prins på både dagarna och kvällarna, det är snarare nätterna från 04.00 som brukar vara lite struliga. Men inatt så sov han riktigt bra som tur var, själv fick jag en släng av någon magsjuka/matförgiftning och kunde inte alls ta honom. Skönt att Kim tog honom hela kvällen och större delen av natten! Från 04.00 mådde jag bra igen och kunde återgå till matning så Kim fick sova de sista timmarna innan jobbet.

Igår började jag EC-träna Milo. Tanken är att han ska bli blöjfri så snart som möjligt och slippa de tunga tråkiga blöjorna. Jag har läst på en hel del om metoden och tycker inte att det verkar speciellt svårt, snarare tidskrävande. Det gäller att ha bra koll på honom och hitta mönster, rutiner och uttryck för när det är dags att kissa/bajsa. Just nu har han inget av det vad jag har kunnat se, men jag ska låta honom vara blöjfri några timmar varje dag så jag lättare kan se när han väl kissar/bajsar. Tanken är att införa “ssssss” ljudet när han kissar och sedan samma ljud när han sitter på toaletten för att han ska koppla ihop de två och sedan kunna kissa när jag sätter honom på toaletten och gör ljudet.

Igår satte jag honom på toaletten tre gånger. Den första gallskrek han hela tiden (några sekunder), men de andra två gångerna var han mycket lugnare och kunde sitta i säkert 15-30 sekunder utan att bli arg. Jag vet inte riktigt hur länge man ska låta bebisen försöka kissa, men jag tycker att 15-30 sekunder är rätt lagom just nu. Jag vill ju inte att han ska förknippa badrummet och toaletten som något jobbigt.

För att underlätta toalettbesöken (och slippa ha honom kissandes och bajsandes i handfatet) så köpte jag igår en liten toasits för barn som jag sätter ovanpå den vanliga toalettringen. Han är ännu förliten fr att kunna ha bra stöd av den, släpper jag honom skulle han nästan åka igenom hålet, men snart så! Det fungerar dock bra när jag håller i honom, vilket jag ändå måste då han inte kan hålla upp huvudet kontrollerat eller sitta själv ännu.