Archives for category: Milo 2-3 månader

Nu har Milo träffat BVC-tanten och även läkaren på stället och gått igenom sin 2-månaderskontroll. Det var inga problem där inte, vikt, längd, höfter, nacke och leende var tipptopp och vi gick därifrån mycket nöjda båda två. Han har även fått sitt 2-månaders-vaccin i sprutform vilket ingen av oss tyckte var speciellt roligt. Jag blundade och han skrek, men vi återhämtade oss ganska snabbt så fort vi fick kramas och sedan var allt glömt. Han stajlade även framför BVC-tanten genom att kissa i hennes handfat istället för i blöjan, hon blev riktigt imponerad =) Vi kunde vänta oss en skrikig kille under kvällen och natten och även feber sa hon, men vi slapp båda och istället sov han som en stock hela kvällen och natten tack och lov!

Idag har han inte haft blöja på sig sedan vi gick upp vid 8.30 och endast 1 par nerkissade byxor har hamnat i tvätten (mitt fel som glömde bort att han var blöjfri när han låg och lekte i babygymet och då inte gick och kissade med honom när jag borde) han har sovit utan blöja både hemma och ute på promenad till min stora glädje, det måste vara så mycket skönare för hans söta lilla rumpa att slippa den plastiga bylsiga blöjan! Vi får dock se under helgen hur mycket blöjfri han kommer kunna vara, imorgon åker vi till Lisa och firar att det snart är dags för hennes bebis att ploppa ut och sen bor vi kvar på hotell där över natten för att slippa köra hem i mörkret så långt. Det blir till att ha med många par byxor och handdukar i packningen. Sedan fick jag flera tips av boken “bebis på potta” som jag lånade på bibblan. Där stod det bland annat att de kan sitta på en blöja i bilskyddet så det inte läcker igenom om han skulle råka kissa i byxorna – men att han ändå slipper ha blöjan mot huden. troligtvis kommer han sova hela vägen dit och då kissar han ändå inte (enligt boken) Sedan kan jag ha med en flaska som han kan kissa i om det skulle bli lite akut. jag har ännu inte testat flasktricket, men det är ju smidigt med en kille på det viset =) Funderar på att köpa en resepotta som jag kan ha liggandes i bilen för när vi är på språng, men har ännu inte bestämt mig om det verkligen behövs, jag kan ju lika gärna hålla honom i grodposition över toalett eller handfat..

Vi har hunnit med att bada för första gången också, i Gustavsberg. Milo älskade att bada och låg och skrattade hela tiden med blicken fäst i taket där det hängde massa roliga leksaker. Han flöt helt själv med bara lite stöd under huvudet vilket gjorde mig riktigt förvånad, jag trodde att han skulle sjunka med rumpan. Tydligen så är det olika mellan barn om de flyter eller inte, så här drog vi en vinstlott tycke jag – så mycket lättare att lära sig simma om man inet behöver anstränga sig för att flyta. Men det kanske bara varar en kort period nu när han är så liten.. vi får se kommande veckor. Planen är att bada en gång i veckan för att komma hemifrån och få se lite nya saker båda två. Hoppas få med mig någon granne med barn så vi får lite sällskap!

Nu vaknar den lilla människan och det är säkert dags att kissa, han har sovit i flera timmar!

Dagarna bara rusar iväg och Milo är nu äldre än 2 månader vilket känns helt galet! Det känns både som att han alltid har varit en del av vår familj samtidigt som det känns som att han bara vart hos oss någon dag – min lilla pluttgubbe! Han börjar bli riktigt stark i nacken ock kan nu hålla huvudet uppe uppe själv när man har honom i sittande läge. Det är mest på kvällarna när han är trött som huvudet far runt utan kontroll.

Dagarna går som sagt fort och trots att jag börjar tröttna lite på att vara hemma så gör vi en hel del om dagarna. Jag brukar försöka begränsa till 1 utomhusaktivitet om dagen då han lätt kommer ur sina rutiner och blir lite svårare om kvällarna om det har hänt för mycket. Många promenader har det blivit trots att det inte är det roligaste jag vet, men om jag har ett mål med promenaden så går det mycket lättare. Att hämta bilen i Mölnvik, träffa en granne i parken, gå och handla eller posta brev gör promenaderna mer givande för min del plus att Milo är så nöjd i vagnen och antingen ligger och myser eller sover tungt.

EC-träningen går framåt tycker jag och jag blir allt modigare med att ha honom blöjfri under dagarna här hemma. Det är ännu inte läge att ha honom blöjfri när vi är iväg ute då det blir så blött och kallt i vagnen om jag inte hinner kissa honom i tid. Igår lyckades han kissa på toaletten 7 gånger under dagen, samt bajsa en gång vilket var rekord. Duktiga killen! Endast 3 nerkissade byxor hamnade i tvättkorgen,och det var för att jag inte riktigt hann med. Jag har börjat med att han får kissa på toa varje gång han vaknat (eller direkt efter han har ätit om han vaknar och är tokhungrig). Då kommer det kiss varje gång. Sedan får han också testa att kissa innan han ska sova samt om vi ska iväg, då lyckas vi inte varje gång – men rutinen är bra tycker jag, precis som man själv gör. Nu ska jag bara lyckas fånga upp det som kommer var 10de minut under hans vakna perioder och på något sätt ska dessa korta intervaller ändras till var 30de minut och så småningom bara någon gång i timmen tänkte jag. Det blir mycket av och på med byxor under dessa försök och jag ska försöka hitta en metod så jag bara behöver dra ner dem lite på honom istället för att ta av dem helt – för så roligt tycker inte Milo att det är att bli av och påklädd hela tiden.. Nätterna har vi inte tagit tag i ännu utan det får komma när han börjar sova bättre.

Inatt var han vaken från 03.30-06.30 i princip. Han sov kanske 15-20 min i tagen och så gjorde även jag. Men det verkade som att han var blandat pigg med att han hade ont i magen och då är det ju svårt att komma till ro och sova djupt. Han har dessutom börjat äta allt mindre under nätterna. i natt vid 3.30 åt han bara 40ml istället för sin vanliga dos runt 90-135ml. Även detta bidrar väl också till att han vaknar och är hungrig oftare, men svårt att påverka tyvärr. Det kan ju vara en tillfällig fas han är i som går över snart. Hoppas på det i alla fall!

På dagarna sover han hur som helst bra. Han får sova ute i vagnen från 8.30 och sover vanligtvis fram till 14.30 med några minuters avbrott runt 12-tiden för att äta. Då ligger han kvar i vagnen med slutna ögon och dricker sin ersättning. Därefter somnar han om direkt och sover vidare. Det är både skönt och tråkigt. Jag hinner ju både sova lite mer själv, äta frukost, städa och fixa här hemma samtidigt som det är lite trist att vara utan sällskap. Men det är riktigt härligt att han kan sova så bra i vagnen för det är ju bara att gå iväg med honom om jag inte vill vara kvar hemma och så sover han vidare, istället för att väcka honom när jag flyttar honom från säng eller soffa till vagnen. Han har redan växt ur 4 mössor och har nu två nyköpta mössor att välja bland. 3 overaller byter jag av med också, beroende på hur kallt det är ute. Ibland räcker det med bara en filt över honom när det är en varmare och mildare dag. Även vantar har han fått sova med, men det är när han bara har vanliga kläder – för hans overaller har inbyggda vantar i sig vilket är smidigt.