Archives for category: Milo 3-4 månader

Det är mulet, kyligt och lite regn i luften. Men det märker jag knappt om dagarna. Jag har köpt mig en varm och lång jacka som skyddar mig mot vädret och med Milo att fästa blicken på i barnvagnen spelar inte vädret någon roll. Visst hade det varit underbart med sol, men vi hade nog inte spenderat mer tid utomhus för det. Nu kan vi istället tända ljus och en härlig brasa inne och titta på film och gosa i soffan, mycket mysigare än promenader tycker jag!

Milo blir allt större och starkare för varje dag som går. Vi kör bootcamp varje morgon i runt 1 timme där det ingår brottningsmatch i sängen, stå-träning, sätta sig upp-träning, sitta själv-träning, ligga på magen, magflyga på mina händer högt upp-träning. Därefter tränar vi på att pussas och kramas och göra konstiga ljud. Min älskade lilla kille blir duktigare och duktigare på allt ovan och efter den timmen brukar han sova riktigt gott ute i vagnen.

Han skrattar mycket och verkligen med hela ansiktet åt det mesta. Ibland skrattar han så mycket åt sina leksakskompisar i babygymet att han ramlar åt sidan från ryggläget. Kul att de kommer så bra överens tycker jag som då brukar sitta och äta frukost eller lunch.

Han har börjat ta napp mycket bättre på sista tiden. Han har alltid tyckt om den, men har haft svårt att ha kvar den i munnen. Den petas lätt ut av tungan som det är full fart på. Men nu kan han ha den inne riktigt länge och det gör att han blir nöjdare på eftermiddagarna som tidigare har varit lite griniga.

Minisats har blivit en succé och han har varit där flera gånger nu, alla gånger har han varit glad och nöjd hela tiden. Väldigt skönt att vi kan komma iväg och träna när vi vill och inte behöver vänta in varandra. Jag tränar fortfarande bara rehab för mitt diskbråck i nacken och det brukar gå ganska fort. Men planen är att jag ska komma igång med hela kroppen snart så att vintern med snö och slask inte ska påfresta kroppen negativt. Att dra barnvagn eller pulka i snö är inget som skulle fungera i dagsläget känner jag, men med lite muskler på kroppen så borde det inte vara en omöjlighet att vistas utomhus framöver.

Lisa och Fredrik har äntligen fått träffa sin lilla Stella som har legat och bunkrat i Lisas mage i 9 månader nu. Jag och Milo ska dit och hälsa på i veckan som kommer och jag verkligen längtar efter att få klämma på en nyfödd liten krabat! Kan knappt förstå att Milo har varit nyfödd, nu känns han superstor när jag bär på honom och när jag jämför hans kläder nu med de han hade hem från BB. Jag ska boka in ett BVC-besök för honom då det var länge sedan vi var där sist. Kan tänka mig att han väger runt 6kg nu och är 64 lång om jag ser till kläderna han har på sig.

EC-träningen har gått bra idag. ÄNTLIGEN! det har gått flera veckor då det inte har fungerat allt utan allt har hamnat i byxorna. Men idag lyckades jag fånga 4-5 kissningar på toaletten och inte ett enda par byxor i tvättunnan! Bajsa har han dock gjort på nätterna eller tider då jag sovit så de har hamnat i blöjan.. men inte mycket att göra åt mer än att hoppas at han lägger om sin rutin till dagtid igen så han slipper ligga i bajset. Ännu har jag inte satt igång med EC på nätterna då han fortfarande vaknar varannan timme för att äta och jag inte vill väcka honom mer än nödvändigt dessa gånger. Sömnen lockar för mycket helt enkelt! Och 2 blöjor per dygn känner jag är helt okej ändå.

Idag testade jag att träna för första gången sedan Milo föddes. Jag skolade in honom förra veckan under en timme och testade idag att lämna honom på Minisats i de 30 minuterna det tog för mig att göra mina övningar. Han hade skrattat hela tiden åt tjejen som passade honom och han var varmt välkommen tillbaka, vilket tur! Själv hann jag köra igenom armar och rygg precis som planerat. Jag kände mig lite fjantig med mina lätta 1-kilos vikter, men det var nog precis vad kroppen klarade av ändå. Dumt att gå ut för hårt i början!

Nu har Milo blivit 3 månader och det börjar hända en hel del. Han har nyligen upptäckt sina händer och har dem nu i munnen, framför sig och leker med hjälp av dem i babygymmet där han slår vilt omkring sig på leksakerna som hänger över honom. Han håller även i sig i tröjan när han blir buren. Han är mycket aktivare för varje dag som går och han kan skratta så han viker sig dubbel om man gör något roligt ljud eller om han ser något han tycker är kul. Ibland blir han ovän med leksakerna i babygymmet och då skriker han efter att bli upplockad. Då brukar vi skälla lite på de som varit elaka mot honom och så hittar vi på något annat. Oftast så sammanfaller bråken med att han är trött eller har kissat på sig.

Hemma är han utan blöja från han vaknar tills han ska sova för natten. Det brukar kissas i 2-4 par byxor om dagen beroende på hur uppmärksam jag är på klockan. Han kissar var 25-30 minut när han är vaken. Om han sover så kissar han först 5 minuter efter att han vaknat, så då kan han håll sig hela tiden han sover vilket kan vara runt 2-3 timmar.

Nu har jag även hunnit få hem tygblöjor av två olika modeller som vi testar. Den ena läcker genom byxbenet och jag vet inte på vilket sätt jag kan få den tät. Det kan hända att den är för stor för honom ännu.. men jag vet inte riktigt. Den andra sitter bra (Gdiapers) – det gäller bara att komma ihåg att byta på honom oftare än med engångsblöjorna då tygblöjor inte klarar av lika mycket kiss. Men jag tror att vi snart kommer på en bra rutin och slipper blöta kläder. Tygblöjorna använder jag när vi är ute och flänger mest. På natten får han ha engångsblöja då han kissar riktigt mycket och jag inte vill väcka honom för att byta blöja varje gång.

Han har hunnit vara iväg på sin första utlandsresa också. Det var ju inte tänkt att jag skulle resa iväg med honom då jag kände att han var för liten att resa med själv. Men under de omständigheter som blev för några veckor sedan med söta lilla Riccardos bortgång så var det inget att diskutera, det var bara att packa väskorna, fixa pass och åka dit på stört. Han klarade resan galant och jag hade hjälp av Kim större delen av veckan där (egentligen skulle jag ha åkt själv med honom). Kim åkte dock hem efter halva veckan och resan hem fick vi kara själva jag och Milo. Men även det gick superbra och bortsett från att han spydde på tulltjänstemannen och skrek första 5 minuterna i flygplanet så uppförde han sig riktigt bra.
Det kändes lite märkligt att hans första resa skulle bli en sådan dyster och sorglig resa. Men vi hade trevligt emellanåt och jag har flera fina bilder på honom där vi är iväg och gör olika saker. Jag ville att han skulle få en positiv upplevelse av sin första resa även om han inte kommer minnas något av den när han blir äldre.

Idag kom första snön i en snöblandad regnskur under dagen. Termometern visade på 2 grader och mina iskalla händer höll med om det kylan. Men vi trotsade regnet och gav oss iväg på en kort promenad ändå, ut måste man! Vi promenerade till bussen tillsammans med Annelie som var här på förmiddagsfika och sedan tog jag och Milo bussen till bilen som Kim hade parkerat i Mölnvik på morgonen. Därefter åkte vi till Nacka Strand och hämtade ut våra riktiga pass (de vi åkte på till Italien var provisoriska). Sedan åkte vi till Nacka Forum och shoppade i några timmar för att slippa snöregnet och mörkret. Nu är allt inhandlat till vagnen för att den ska synas i vintermörkret. reflexer, ficklampa och lysande häng-grej. Även en ny väska till vagnen köptes som går att stänga med dragkedja så inte snön och regnet nåt innehållet i väskan som det är i min nuvarande. Sedan hittade jag mina favoritskor som jag hade i somras men som jag blev tvungen att slänga då de var helt utnötta – dessa var på rea nu och jag köpte två par för 19kr och 39kr, vilket kap! Ett par fingervantar som man kan greja på mobilen med halkade också ner i shoppingpåsen och nu känner jag mig redo för kallare dagar. Vinterjacka köpte jag i måndags när jag var och hälsade på supergravida Lisa i Nyköping.

Nu är Milo nattat för kvällen sedan en timme tillbaka och jag hoppas det blir en lugn natt för oss alla med mycket sömn.