Archives for category: Das Boot

Igår åkte vi till Mio för att köpa nattduksbord och en prydnasstege hem efter mycket prat om det senaste tiden. Påväg dit såg vi skyltning om en båtmässa i hamnen så vi bestämde oss för att åka dit efter shoppingen. Vädret var lite växlande och då vi hade tänkt att vi bara skulle vara inne i affären så hade vi inte klätt Milo efter vädret. Vi köpte en stor härlig filt på Mio som vi lindade in honom i vilket gjorde att vi kunde gå runt på båtmässan utan att han blev kall.

2014-08-29 17.25.16

Otroligt fina båtar såg vi och vi gick in i flera och drömde oss bort. Vi såg bland annat den nyaste Bavarian 33fot. Kim gillade den, men jag tyckte inte den skilde så mycket egentligen, det enda jag blev lite avis på var ståhöjden inne i båten vilket var några cm högre än vår båt.

Efter någon timme började det dugga och därefter följde ett ösregn som fick oss att skynda tillbaka till bilen då vi varken hade regnskyddet med oss till vagnen, eller paraply till oss själva. Väl hemma blev det snickarverkstad på golvet när vi försökte sätta ihop alla möblerna vi köpt. Tillslut blev vi klara, allt medan Milo sov, och vi blev riktigt nöjda med resultatet!

2014-08-30 09.35.05-1

Idag vaknade jag utvilad vid 9-tiden och började fixa och greja inför Lisa och Fredriks ankomst till lunch. Milo och Kim vaknade någon timme senare och sedan var dagen igång på riktigt. Kim åkte och handlade lite komplettering till lunchen och jag passade på att dammsuga medan Milo sov efter sin frukost. Lite efter 12 kom de äntligen och det var härligt att se Lisas stora mage! Den var mycket mindre förra gången vi sågs i Oxelösund och det är häftigt att tänka tillbaka på att det inte var så många veckor sedan min mage också var stor och rund med min lilla älskling där i. Lisa fick se sitt nya babynest som jag har sytt och hon blev superglad för det, hoppas hennes lilla kommer sova riktigt bra i det framöver – precis som Milo gjort i sitt!

2014-08-30 13.41.07

Vi åt lunch tillsammans här hemma och pratade bebisar och framtidsplaner. Sedan fick Lisa och Fredrik träna på att byta blöja och klä på Milo som spytt ner sin första klädsel för dagen. Därefter begav vi oss återigen till båtmässan för att titta vidare på alla båtar och se om vi missat något sist. Efter någon timme gick vi och fikade – allt medan Milo sov i vagnen som vanligt, han har nog aldrig varit vaken under något äventyr vi gjort ännu.

2014-08-30 13.49.27

Efter fikat åkte de iväg för att gå på kräftskiva, och vi åkte hem och vilade. Milo åt lite och somnade sedan på min mage och Kim gick och tränade och åkte efter det hem till Björn för att spela. Resten av eftermiddagen och kvällen har Milo och jag spenderat i soffan, han sovandes i sitt babynest, och jag tittandes på tv-serier. Nu är det dock dags för att sova så jag orkar med nattens matning och morgondagens händelser.

Imorse var det strålande sol och klarblå himmel ute så vi bestämde oss för att åka ut till båten för första gången sedan Milo kom. Jag har ju själv inte varit där på flera månader pga foglossningen, men Kim har varit ute och seglat några gånger.

Jag packade ihop allt vi behövde och lagom till jag skulle bära ut Milo till bilen så vaknade han. Skönt nog så somnade han i bilen direkt vilket han alltid gör – men denna gången var det verkligen matdags så jag hade förberett en flaska ersättning som han skulle få, men det var skönare att han sov för oss alla. Vi stannade på SeaSea och köpte en flytväst till honom samt teakolja för trädäcket på båten. Nästa stopp blev McDonalds för en snabb lunch, då fick även Milo äta.

Det är synd att båten ligger så långt bort, det tar nästan 1,5 timme att komma dit vilket är onödigt långt då det finns så många båtklubbar och marinor här på Värmdö. Vi får göra ett ryck och höra oss för inför nästa säsong, annars är risken att vi inte kommer orka ta oss ut till båten så ofta som vi skulle vilja.

Väl framme vid Svinninge marina klädde vi på Milo en alldeles förstor lite varmare overall samt flytvästen. Det blåste en hel del, men var ändå varmt i solen. Han sov sedan genom hela vistelsen medan Kim oljade in teakdäcket och jags att och solade. Så varmt och skönt i solen och mysigt att ligga och guppa igen!

2014-08-28 13.38.29 2014-08-28 14.09.36

2014-08-28 13.58.57

Milo vaknade inte förens 5 min hemifrån trots långa köer halvvägs från Svinninge. Då fick han lite mat igen som han spydde upp över sig själv och mig och sedan somnade han om igen. Vi får väl se om han kommer sova någonting inatt eller om han tar igen all vaken tid då..

När vi kom hem fick han bada för att bli ren från all den klibbiga mjölk som hamnat verkligen överallt. Sedan fick han äta vilket endast pågick i några minuter och somnade sedan i min famn. Det är tydligen väldigt jobbigt att vara iväg hemifrån!

Kim drog iväg till SATS och jag sitter i soffan och har solnedgången i ögonen medan jag njuter efter en väldigt mysig dag med min fina familj!

Vi bestämde oss för att testa en liten seglats med Simon innan det var dags för honom att åka till USA med familjen. Jag var lite osäker på om min rygg skulle orka, men såg ändå positivt på det hela. Vi seglade ut i strålande sol och stekhet värme, sedan drog det in åska, blixtar och regn som gick över till lätt molnighet och slutligen sol till middagen. Lugna vindar gjorde att det inte guppade allt förmycket, men jag kunde att jag blev stelare och stelare och att ryggen började krampa redan på eftermiddagen. När jag sedan vaknade upp dagen efter till strålande solsken och klarblå himmel hade jag otroligt ont både på de vanliga ställena på kroppen, samt på nya ställen, så det fick bli en tidig hemgång och slut med segling för denna graviditet. Mycket tråkigt tycker jag som har längtat ut på skön och till vår fina båt. Men ryggen påfrestas för mycket av minsta lilla vågrörelse och då är det bättre att sitta hemma i soffan de sista veckorna..

Dock hade vi det väldigt mysigt på båten med middagslagning, Land-och stad spelande och filmtittning på kvällen. Det var Simons första åktur med Das boot och han verkade rätt nöjd.

3

2

5

1

2014-07-02 18.11.52-1

2014-07-02 18.11.43-1

Igår var vi ute med Das Boot för första gången i år. Strålande sol och supervärme gjorde dagen underbar! Både André, Linnea och Dante följde med oss ut på vår lilla dagsutflykt. Det blev lunch, bad och segeluppsättning innan det var dags att bege oss tillbaka till hamnen igen. Precis lagom länge för min rygg att inte bli allt för irriterad.

2014-05-24 12.50.352014-05-24 15.00.012014-05-24 12.51.312014-05-24 15.11.44

Resten av eftermiddagen och kvällen spenderades på hemmafronten med Dante. Godis, film och mobilspelande stod på schemat och passade mig utmärkt då jag slapp röra på mig mer än nödvändigt. Jag var rätt trött efter i fredags då det både var besök hos naprapaten, utförsäljning av MiniRodini, lunch med mamma och Katta samt hemmatävling i Kristinebergsskolan. Jag var helt enkelt värd en riktig slappardag!

2014-05-24 10.00.32

Idag har vi varit på en liten kort promenad ner till föreningens brygga några minuter hemifrån. Solen hade ännu inte gått över träden så det var skugga, men nu vet jag vart den finns och kan hänga där resten av sommaren om jag blir sugen. Nu är det dags för lunch och sedan hemskjutsning av Dante och sedan terminens sista tävling i Åkeshovshallen.

2013-07-16 18.04.45

Marie hängde med över dagen och såg roat på medan Kim försökte dragga efter vårt islängda ankare som tydligen inte satt fast i båten på något sätt.

2013-07-16 13.47.21-1

När jag skulle ta upp ankaret efter en lunch på svaj fick jag upp lite mer än jag räknat med..

2013-07-16 20.05.26

Efter en snabb middag tog Marie passbåten över till Sandhamn från Lökholmen för att sedan ta Vaxholmsbåten hem igen.

2013-07-13 14.35.35-1

Privat roddare

2013-07-13 13.46.59

Första septiktömningen, Björn jobbar på i full fart

2013-07-12 19.12.42 2013-07-12 18.22.56

Vi njuter av underbart väder med sol och värme ombord på vår nya fina båt!

2013-07-07 14.42.24

Dags att bestämma om vi ska köpa båten eller inte, hela familjen Näreskog på besök på Bullandö för att hjälpa till med tankeverksamheten. Mamma och pappa passade på att bjuda på en smarrig lunch/middag

2013-07-09 11.31.21

Nyköpt båt med en lycklig kapten! Bavaria 31 fot – inte illa!

2013-07-11 09.54.47 2013-07-12 13.53.34

Jämförelse mellan våra fina båtar, en till salu och en nyköpt.

Äntligen semester! Fyra hela veckor är vi lediga båda två och minst 1 vecka hade vi tänkt vara ute med Luna på sjön.

Steg 1 var att byta ut den trasiga windexen mot en ny som vi köpte med oss ut. Vi passade även på att köpa en båtstol att hissa upp mig i för ett lite mer bekvämt byte uppe i masten.

Med windex väl på plats tog vi bort klistermärkena som båtklubben hade satt upp med klagomål på vår okunskap om förtöjning – och därefter seglade vi iväg i kvällsolen.

Redan tidigt på semestern, bara efter någon dag fick vi för oss att åka och titta på den där fina båten som låg ute till försäljning på Bullandö. Vi satte genast fart dit och kom fram vid lunchtid. Mamma och pappa, Katarina och Elin mötte upp med oss någon timme senare och tittade tillsammans med oss runt på Bavarian som låg inne. Det var kärlek vid första ögonkastet för oss alla och beslutet att köpa båten var ett faktum.

Ungefär 3 dagar senare hade äntligen kontantinsatsen kommit fram och vi kunde lämna Luna till försäljning vid samma brygga och åka iväg med vår nya pärla.