Klockan är 05.14 och den klassiska tiden för mig att vakna de senaste 2 månaderna. En banan och ett glas vatten senare brukar jag kunna somna om igen och sova fram till 9 och jag hoppas på det även denna gång trots tidsomställningen.

I förrigår anlände vi äntligen till den underbara Thailand vi längtat efter i så många månader! Det blev en lång flygning med väldigt lite sömn vilket resulterade i en ruggigt trött Maria som kom fram till 30-graders hetta. Det var svårt att hålla ögonen öppna under dagen och det blev flera sovpauser för att hjärnan inte skulle koka ihop fullständigt.

Vi testade direkt poolen intill vårt boende oh även lunchen som stod på menyn, båda med högt betyg, kanske för att jag kände mig utsvulten och överhettad, men ändå! Därefter testade vi havet och sandstranden och blev otroligt nöjda. Turkost vatten med en temperatur på runt 25 grader och solstolar man kunde placera under stora snedvridande träd för att söka skugga. Kvällen spenderades på restaurangen intill stranden där det blev en relativt snabb middag och sedan bums i säng.

Dag två spenderades på stranden med mycket solkräm och ett korsord. Tröttheten hade lagt sig oväntat fort och det var skönt att känna solens strålar kroppen efter så många månader i mörker. Kim intog sin plats under ett träd i skuggan och vi stortrivdes båda två. Flera badpauser och några ytterligare timmars sömn på solstolarna senare fick vi även i oss både mellanmål i form av underbart god frukt samt lunch intill strandkanten.

Eftermiddagen spenderades vid poolen återigen och mer frukt hittade vägen till magen.
Det känns som att Sturk är hungrig konstant och kräver både mat och vatten i snabbare takt än jag hinner få i mig, tur att det finns så mycket gott att välja bland!

Vid 18 tog vi transfer in till staden och gick runt lite bland de små shopparna och klämde på allt i vår väg. En hatt och ett par solglasögon inhandlades till mycket lågt pris och en god middag intogs på en av Ving rekommenderad resturang-supersmarrigt!

Vi var hemma vid 20 igen och sökte oss direkt till sängen, sömnen kom direkt och med luftkonditioneringen på låg fläkt sover vi som prinsar och prinsessor här på vårt otroligt stora och stilfulla rum.

Nu är det dags att sluta skriva och återgå till min skönhetssömn, om några timmar är det äntligen dags för frukost igen, bästa målet på dagen med pannkakor, yoghurt och frukt!