Igår var Kim och jag iväg till SöS för igångsättningssamtal/undersökning. Till min försåvning gjorde läkaren en hinnsvepning när hon ändå undersökte för att hjälpa förlossningen på traven lite. Det var inte den skönaste proceduren jag varit med om, men det gick över några timmar senare tack och lov. Nu känns det endast när Sturk kör sina karatesparkar och sprattlar som mest. Enligt internet så ska förlossningen sätta igång inom 48 timmar efter en hinnsvepning om den har gjort någon nytta. Vi har en tid på fredag igen för samma grej, hoppas att han vill titta ut imorgon!

En stund efter vi hade kommit hem så åkte Kim iväg till Das boot och jag tog emot babyshowerfixarna. Det blev en avslöjad överaskningsfest pga att vi inte visste om de skulle sätta igång mig tidigare eller inte. Men jag valde att ha babyshowern då jag inte trodde att Sturk skulle komma direkt. Festen ställdes därför först in och sedan ställdes den på igen, inte alls rörigt för gästerna.

Medan jag låg och vilade i sovrummet så dekorerades huset för fullt med diverse ballonger och andra dekorationer. Tårta bakades och muffins dekorerades. Klockan 16.00 fick jag komma ut och se överraskningen – åå så fint! Jag vaggade runt och blev bjuden på tårta, alkoholfritt vin och kramar. Flera hade hunnit boka om sig när festen först blev inställd vilket såklart var tråkigt, men lika glad var jag över de som väl var här! Tora (och Siri), Linnea, Reyhan, mamma, Katta (och Elias), Malin (och Riccardo och Elli) och grannen Jessica. Nu har Sturk fått ytterligare saker att fylla sitt rum med då alla hade med sig presenter.

Det blev även lite lekar som Malin hade anordnat; gissa bajset i blöjan, sätta nappen på bäbisen och mäta magen. Jag vann ingen av lekarna, men det ska nog gå bra ändå!

Efter mycket tårt-ätning så kom pappa och Fredrik (och Elin) över och så grillade vi hamburgare till middag.

Solen sken på oss alla hela dagen och barnen lekte i vattenspridaren och i babypoolen på gräsmattan, så härligt!

12 13 16 14 15 11

10