Nu har Milo träffat BVC-tanten och även läkaren på stället och gått igenom sin 2-månaderskontroll. Det var inga problem där inte, vikt, längd, höfter, nacke och leende var tipptopp och vi gick därifrån mycket nöjda båda två. Han har även fått sitt 2-månaders-vaccin i sprutform vilket ingen av oss tyckte var speciellt roligt. Jag blundade och han skrek, men vi återhämtade oss ganska snabbt så fort vi fick kramas och sedan var allt glömt. Han stajlade även framför BVC-tanten genom att kissa i hennes handfat istället för i blöjan, hon blev riktigt imponerad =) Vi kunde vänta oss en skrikig kille under kvällen och natten och även feber sa hon, men vi slapp båda och istället sov han som en stock hela kvällen och natten tack och lov!

Idag har han inte haft blöja på sig sedan vi gick upp vid 8.30 och endast 1 par nerkissade byxor har hamnat i tvätten (mitt fel som glömde bort att han var blöjfri när han låg och lekte i babygymet och då inte gick och kissade med honom när jag borde) han har sovit utan blöja både hemma och ute på promenad till min stora glädje, det måste vara så mycket skönare för hans söta lilla rumpa att slippa den plastiga bylsiga blöjan! Vi får dock se under helgen hur mycket blöjfri han kommer kunna vara, imorgon åker vi till Lisa och firar att det snart är dags för hennes bebis att ploppa ut och sen bor vi kvar på hotell där över natten för att slippa köra hem i mörkret så långt. Det blir till att ha med många par byxor och handdukar i packningen. Sedan fick jag flera tips av boken “bebis på potta” som jag lånade på bibblan. Där stod det bland annat att de kan sitta på en blöja i bilskyddet så det inte läcker igenom om han skulle råka kissa i byxorna – men att han ändå slipper ha blöjan mot huden. troligtvis kommer han sova hela vägen dit och då kissar han ändå inte (enligt boken) Sedan kan jag ha med en flaska som han kan kissa i om det skulle bli lite akut. jag har ännu inte testat flasktricket, men det är ju smidigt med en kille på det viset =) Funderar på att köpa en resepotta som jag kan ha liggandes i bilen för när vi är på språng, men har ännu inte bestämt mig om det verkligen behövs, jag kan ju lika gärna hålla honom i grodposition över toalett eller handfat..

Vi har hunnit med att bada för första gången också, i Gustavsberg. Milo älskade att bada och låg och skrattade hela tiden med blicken fäst i taket där det hängde massa roliga leksaker. Han flöt helt själv med bara lite stöd under huvudet vilket gjorde mig riktigt förvånad, jag trodde att han skulle sjunka med rumpan. Tydligen så är det olika mellan barn om de flyter eller inte, så här drog vi en vinstlott tycke jag – så mycket lättare att lära sig simma om man inet behöver anstränga sig för att flyta. Men det kanske bara varar en kort period nu när han är så liten.. vi får se kommande veckor. Planen är att bada en gång i veckan för att komma hemifrån och få se lite nya saker båda två. Hoppas få med mig någon granne med barn så vi får lite sällskap!

Nu vaknar den lilla människan och det är säkert dags att kissa, han har sovit i flera timmar!