Idag testade jag att träna för första gången sedan Milo föddes. Jag skolade in honom förra veckan under en timme och testade idag att lämna honom på Minisats i de 30 minuterna det tog för mig att göra mina övningar. Han hade skrattat hela tiden åt tjejen som passade honom och han var varmt välkommen tillbaka, vilket tur! Själv hann jag köra igenom armar och rygg precis som planerat. Jag kände mig lite fjantig med mina lätta 1-kilos vikter, men det var nog precis vad kroppen klarade av ändå. Dumt att gå ut för hårt i början!

Nu har Milo blivit 3 månader och det börjar hända en hel del. Han har nyligen upptäckt sina händer och har dem nu i munnen, framför sig och leker med hjälp av dem i babygymmet där han slår vilt omkring sig på leksakerna som hänger över honom. Han håller även i sig i tröjan när han blir buren. Han är mycket aktivare för varje dag som går och han kan skratta så han viker sig dubbel om man gör något roligt ljud eller om han ser något han tycker är kul. Ibland blir han ovän med leksakerna i babygymmet och då skriker han efter att bli upplockad. Då brukar vi skälla lite på de som varit elaka mot honom och så hittar vi på något annat. Oftast så sammanfaller bråken med att han är trött eller har kissat på sig.

Hemma är han utan blöja från han vaknar tills han ska sova för natten. Det brukar kissas i 2-4 par byxor om dagen beroende på hur uppmärksam jag är på klockan. Han kissar var 25-30 minut när han är vaken. Om han sover så kissar han först 5 minuter efter att han vaknat, så då kan han håll sig hela tiden han sover vilket kan vara runt 2-3 timmar.

Nu har jag även hunnit få hem tygblöjor av två olika modeller som vi testar. Den ena läcker genom byxbenet och jag vet inte på vilket sätt jag kan få den tät. Det kan hända att den är för stor för honom ännu.. men jag vet inte riktigt. Den andra sitter bra (Gdiapers) – det gäller bara att komma ihåg att byta på honom oftare än med engångsblöjorna då tygblöjor inte klarar av lika mycket kiss. Men jag tror att vi snart kommer på en bra rutin och slipper blöta kläder. Tygblöjorna använder jag när vi är ute och flänger mest. På natten får han ha engångsblöja då han kissar riktigt mycket och jag inte vill väcka honom för att byta blöja varje gång.

Han har hunnit vara iväg på sin första utlandsresa också. Det var ju inte tänkt att jag skulle resa iväg med honom då jag kände att han var för liten att resa med själv. Men under de omständigheter som blev för några veckor sedan med söta lilla Riccardos bortgång så var det inget att diskutera, det var bara att packa väskorna, fixa pass och åka dit på stört. Han klarade resan galant och jag hade hjälp av Kim större delen av veckan där (egentligen skulle jag ha åkt själv med honom). Kim åkte dock hem efter halva veckan och resan hem fick vi kara själva jag och Milo. Men även det gick superbra och bortsett från att han spydde på tulltjänstemannen och skrek första 5 minuterna i flygplanet så uppförde han sig riktigt bra.
Det kändes lite märkligt att hans första resa skulle bli en sådan dyster och sorglig resa. Men vi hade trevligt emellanåt och jag har flera fina bilder på honom där vi är iväg och gör olika saker. Jag ville att han skulle få en positiv upplevelse av sin första resa även om han inte kommer minnas något av den när han blir äldre.

Idag kom första snön i en snöblandad regnskur under dagen. Termometern visade på 2 grader och mina iskalla händer höll med om det kylan. Men vi trotsade regnet och gav oss iväg på en kort promenad ändå, ut måste man! Vi promenerade till bussen tillsammans med Annelie som var här på förmiddagsfika och sedan tog jag och Milo bussen till bilen som Kim hade parkerat i Mölnvik på morgonen. Därefter åkte vi till Nacka Strand och hämtade ut våra riktiga pass (de vi åkte på till Italien var provisoriska). Sedan åkte vi till Nacka Forum och shoppade i några timmar för att slippa snöregnet och mörkret. Nu är allt inhandlat till vagnen för att den ska synas i vintermörkret. reflexer, ficklampa och lysande häng-grej. Även en ny väska till vagnen köptes som går att stänga med dragkedja så inte snön och regnet nåt innehållet i väskan som det är i min nuvarande. Sedan hittade jag mina favoritskor som jag hade i somras men som jag blev tvungen att slänga då de var helt utnötta – dessa var på rea nu och jag köpte två par för 19kr och 39kr, vilket kap! Ett par fingervantar som man kan greja på mobilen med halkade också ner i shoppingpåsen och nu känner jag mig redo för kallare dagar. Vinterjacka köpte jag i måndags när jag var och hälsade på supergravida Lisa i Nyköping.

Nu är Milo nattat för kvällen sedan en timme tillbaka och jag hoppas det blir en lugn natt för oss alla med mycket sömn.