Oj, det går visst rätt lång tid mellan besöken här på bloggen ser jag.. Det blir så när det är fullt upp med pool, strand, lek, jobb och pussar. Ja, det är just sådant vi gör hela dagarna, i alla fall jag och Milo. Kim kämpar på på jobbet och verkar trivas bra så än så länge bor vi kvar här i varma Dubai. Dagarna blir varmare och varmare, men emellanåt kommer et en kallfront och kyler ner luften några grader – väldigt tacksamt! Vi har haft 43 grader som varmast hittills tror jag och runt 20 grader som kallast.

Helgen och slutet på förra veckan har jag spenderat snorandes i soffan. En riktigt praktförkyldning åkte jag på, troligtvis pågrund av alla AC inomhus.. går ju inte att undvika! Här om dagen var jag och Milo ute och gick i 40 graders solsken, sedan gick vi in på Starbucks för att köpa lunch – därinne var det 20 grader!! Inte konstigt att man däckar ihop totalt några timmar senare..

Nu börjar jag dock krya på mig äntligen! Och när killarna drog till stranden på eftermiddagen så hasade jag iväg till frisören för att bli lite snyggare i håret. Det har blivit riktigt solblekt och utväxten syntes allt för väl så jag kände mig värd ett dyrt besök tvärs över gatan. Jag var där och klippte mig för inte så länge sedan – de är verkligen superduktiga och så gulliga! Nu är jag hur som helst fin i håret och känner mig genast väldigt mycket friskare! Ser fram emot en spännande vecka som troligtvis inleds med Ramadan – våran första! Inte äta och dricka offentligt är reglerna som jag hoppas vi kan följa. Eller Milo får både äta och dricka, men helst ska vi gömma oss undan när han gör det för att inte sukta andra människor som svälter under de soliga timmarna..

Jag tror att det blir lekland på schemat i veckan, och så öppna förskolan i kyrkan, pool, frukostklubben och strand. Kanske träffa lite nya kompisar också – får se vad vi hinner med!

Dagarna och veckorna går väldigt fort och det är så roligt att se Milo utvecklas och lära sig så mycket saker som han gör här. Så många nya ord, uttryck, läten och hyss han har lärt sig bara på dessa två månader vi bott här. Senaste knäppa ordet är att han ropar “fääärdig” så fort han är klar med något eller ätit färdigt. Min lilla gullbulle! Han har börjat säga “Anin” till kanin och så fortsätter han att säga “mimi” om sig själv. “Mammaj” och “pappaj” förekommer i var och varannan mening då han pekar ut saker hemma som är mammas eller pappas. Allt han pekar på måste benämnas och ibland hjälper han till med vad han tror att saker heter; “boo” för bort, “stoo” för stol, “mööö” för mjölk, “paaa” för ipad, “bii” för bil, “buu” för buss, “båå” för båt, “tufftuff” för tåget, “att” för katten.

Han ringer ofta hem till de vi känner som har skype, så som mormor, farmor, farfar, morfar och även till pappa. Men han ger dem ingen större chans at svara utan säger “nää” efter 1 signal och lägger sedan på och säger “sluut”.

Själv har jag precis påbörjat en distanskurs på universitetet som jag hoppas blir intressant. Det var ingen vidare start att läsa ena kursboken som är dötrist, men det blir säkert roligare! Det är trots allt bara 3 böcker i kursen så det ska inte bli allt för svårt att ta sig igenom tycker jag.

2016-05-27 13.05.46-2 2016-05-28 18.42.17